Dagindeling

  • Casa viva

Dagindeling bij Casa Viva

7:30-9:00 uur 

Vanaf half 8 zijn de kindjes welkom. De leidsters bespreken samen de ouder en kind de bijzonderheden, er wordt even samen een boekje gelezen en nemen samen afscheid van papa en mama. Daarna kunnen de kinderen vrij spelen.

9:00-10:00 uur 

Het speelgoed wordt opgeruimd en we gaan gezamenlijk aan tafel voor een gezellige activiteit. We heten iedereen gezamenlijk welkom met een liedje en gaan voorlezen, met een handpop spelen of zingen. Na de activiteit vers fruit en sap.

10:00-10:30 uur  

De verschoon/w.c ronde

10:30- 11:30 uur

De baby’s gaan lekker slapen en de oudere kindjes gaan gezellig buiten spelen of met de Casa Viva bus op pad.

d69e3c61e3f4332f805368675dd1852111:30-12:30 uur  

We gaan lekker met zijn alle aan tafel voor de lunch, soms is dit een lekkere verse groentesoep, brood of gezonde wentelteefjes!  Eerst iedereen zijn handen wassen! de jongste kinderen komen uit bed.

Na het eten wordt iedereen weer verschoond en gaan de oudere kindjes naar de wc.

12:30-14:30 uur

rust in de tent! Rond deze tijd is rust erg belangrijk. Er wordt rustgevende muziek gedraaid, zachtjes gedaan. Peuters gaan slapen. Baby’s die wakker zijn kunnen in alle rust spelen. De wat oudere peuters kunnen uitrusten. De leidsters houden om en om pauze en doen schoonmaakwerkzaamheden, schrijven schriftjes, sturen foto’s en bieden activiteiten aan de jongste en oudste kinderen.

14:30-15:30 uur 
We hebben weer een verschoon/ w.c.ronde als iedereen uit bed komt. Daarna gaan we gezamenlijk aan tafel voor: yoghurt, een liga of een cracker en wat sap. De jongste kinderen gaan weer naar bed en de Baby’s krijgen een fles.

15:30-16:30 uur

 naar buiten! Of binnen spelen: spelletjes, dans, schilderen etc. Bij slecht weer binnen een activiteit of vrij spelen. Eventueel nog wat kleins eten en water drinken. En dan is het al weer tijd om opgehaald te worden, dit kan vanaf half 5. Ouders en leidsters bespreken de bijzonderheden van de dag. Kinderen moeten om 18 uur opgehaald zijn.

16:30-17:00 uur 

Voordat papa en mama komen gaan we nog allemaal even plassen en handen wassen, de baby’s worden verschoond. De jongste baby’s komen uit bed.

17:00-18:00 uur

We spelen nog lekker binnen of buiten tot dat papa en mama komen!  Tijd om opgehaald te worden!Ouders en leidsters bespreken de bijzonderheden van de dag.
-Bij de baby s houden we zoveel mogelijk het ritme van thuis aan, deze hebben dus een eigen ritme.
-We streven er naar om elke dag naar buiten te gaan, alleen bij heel slecht weer blijven we binnen.

 

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram