Dagindeling

  • Casa viva

Dagindeling bij Casa Viva

7:30-9:00 uur 

Vanaf half 8 zijn de kindjes welkom. De PMers bespreken samen met u de bijzonderheden over je kind. We proberen altijd tijd te nemen om uw kindje over te nemen en bijvoorbeeld om samen een boekje te lezen. We nemen duidelijk afscheid van papa of mama. Daarna kunnen de kinderen vrij spelen.

9:00-10:00 uur 

Het speelgoed wordt opgeruimd en we gaan gezamenlijk aan tafel voor een gezellige activiteit. We heten iedereen gezamenlijk welkom met een liedje en gaan voorlezen, met een handpop spelen of zingen. Na de activiteit eten we vers fruit en drinken we thee.

10:00-10:30 uur  

De verschoon/w.c ronde. Even een momentje om samen te kletsen.

10:30- 11:30 uur

De baby’s gaan lekker slapen en de oudere kindjes gaan gezellig buiten spelen of met de Casa Viva bus op pad. Buiten kunnen de kindjes spelen in de overdekte zandbak, rondrijden met de fietsen en auto’s, verstoppen of relaxen in het speelhuisje, stoepkrijten of dansen etc. Bij nat en koud weer krijgen de kindjes laarzen en een speelpak aan. We spelen bijna onder alle weersomstandigheden buiten.

d69e3c61e3f4332f805368675dd1852111:30-12:30 uur  

We gaan lekker met zijn allen aan tafel voor de lunch, soms is dit een lekkere verse groentesoep, quiche of groentepizza. Eerst iedereen zijn handen wassen! de jongste kinderen komen uit bed.

Na het eten wordt iedereen weer verschoond en gaan de oudere kindjes naar de wc.

12:30-14:30 uur

Rust in de tent! Rond deze tijd is rust erg belangrijk. Er wordt rustgevende muziek gedraaid, zachtjes gedaan. Peuters gaan slapen. Baby’s die wakker zijn kunnen in alle rust spelen. De wat oudere peuters kunnen uitrusten. De leidsters houden om en om pauze en doen schoonmaakwerkzaamheden, schrijven schriftjes, sturen foto’s en bieden activiteiten aan de jongste en oudste kinderen.

14:30-15:30 uur 
We hebben weer een verschoon/ w.c.ronde als iedereen uit bed komt. Daarna gaan we gezamenlijk aan tafel voor: een monkeyplatter met bijv: groenten, kikkererwten, zoete aardappel, appel met pindakaas, worteltjes met hummus of bijv een bakje kwark en wat lichte sap. De jongste kinderen gaan weer naar bed en de baby’s krijgen een fles.

15:30-16:30 uur

 naar buiten! Of binnen spelen: spelletjes, dans, schilderen etc. Bij (heel) slecht weer binnen een activiteit of vrij spelen. Eventueel nog wat kleins eten en water drinken. En dan is het al weer tijd om opgehaald te worden, dit kan vanaf half 5. Ouders en PMers bespreken de bijzonderheden van de dag. Kinderen moeten om 18 uur opgehaald zijn.

16:30-17:00 uur 

Voordat papa en mama komen gaan we nog allemaal even plassen en handen wassen, de baby’s worden verschoond. De jongste baby’s komen uit bed.

17:00-18:00 uur

We spelen nog lekker binnen of buiten tot dat papa en mama komen!  Tijd om opgehaald te worden!Ouders en leidsters bespreken de bijzonderheden van de dag.
-Bij de baby s houden we zoveel mogelijk het ritme van thuis aan, deze hebben dus een eigen ritme.
-We streven er naar om elke dag naar buiten te gaan, alleen bij heel slecht weer blijven we binnen.

 

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram