Wie zijn wij?

  • Casa viva

Wij zijn Barry en Marlies Megens, ouders van Moos (2008) en Dox (2011), Dorus (2016)  en de trotse eigenaren van kinderopvang Casa Viva!

Marlies (1982) is altijd al in de weer geweest met kinderen. Als tiener had ze al haar eigen kinderopvang op vrijdagmiddag! De PABO was een logische stap na de Havo. Maar voor de klas staan was het toch niet. Na 2 jaar bij een kinderdagverblijf gewerkt te hebben maakte ze haar droom waar: een eigen kinderdagverblijf waar de sfeer knus is en de kinderen met liefde verzorgd en begeleid worden! Naast het werken bij Casa Viva is ze graag creatief bezig, met fotograferen als grootste hobby.

In 2006 trouwde ze met Barry Megens (1977), toen banketbakker als beroep maar inmiddels opgeleid tot (vrijwillig) brandweerman en pedagogisch medewerker. De brandweer is een grote hobby maar sleutelen aan auto’s of klussen doet hij ook graag.

CASA VIVA (7)Suzanne Deckers (geboren in 1988), geboren en getogen in het mooie Brabant. Ze heeft haar veilige Oisterwijk nog nooit lang verlaten en is daar op dit moment ook woonachtig samen met haar vriend Marijn, hond Mickey en konijn Basje.

Vanaf jongs af aan ben ik graag bezig met kinderen, de pedagogiek boeit mij ontzettend. Deze interesse en passie in het kind kon ik goed kwijt gedurende mijn studie. Na de MAVO was het voor mij een natuurlijke stap om Sociaal Pedagogisch Werk te gaan studeren. Daarna wilde ik mezelf verder verdiepen met de bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening, waar ik in 2014 mijn diploma van in ontvangst mocht nemen.

Casa Viva en ik zijn met elkaar verbonden door de gedeelde visie. Ik vind het belangrijk dat kinderen opgroeien in een vertrouwde, huiselijke en zeker veilige omgeving. Om hierin zich te kunnen ontwikkelen en ontplooien tot de persoon die ze willen zijn! Naast de pedagogische- en psychologische ondersteuning vind ik het zeker zo belangrijk om kinderen bewust gezonde voeding te bieden. Om uit deze voeding de juiste en gezondste energie te halen om hierin ook de wortels te planten waarmee de “boom” kan groeien!

Casa Viva is mijn tweede thuis en doe elke dag mijn uiterste best om dit gevoel ook aan het kind te geven!

Naast het zijn van een trotse medewerkster van Casa Viva ben ik graag creatief, sportief en sociaal bezig in mijn vrije tijd. Zo ben ik erg fanatiek tussen de lijnen van het handbalveld bij de Oisterwijkse vereniging Taxandria, ook loop ik graag hard om mijn conditie op peil te houden. Mijn creativiteit vloeit vooral voort uit mijn handen, waarbij tekenen en schrijven de grootste hobby’s zijn. Mijn familie, vriend, huisdieren en vriendinnen zijn erg belangrijk voor mij, hiermee beleef ik leuke dingen die mij veel ontspanning, plezier en geluk geven!

Tjetske van Hooij (geboren in 1993) CASA VIVA (8)woonachtig in Oisterwijk, nog lekker bij mijn ouders.

Van 2010 tot en met 2013 heb ik de opleiding SPW 3 gevolgd ( sociaal pedagogisch medewerker). Na mijn opleiding ben ik gaan werken in de kinderopvang en heb de afgelopen 3 jaar enorm veel ervaring opgedaan.

Mijn passie is werken en spelen met kindjes, vandaar ook de keuze voor werken in de kinderopvang.  Ook pas ik regelmatig op in mijn vrije tijd. Mijn visie is dat  elk kindje zich op zijn of haar gemak moet voelen, zodat ze zich kunnen ontwikkelen op hun eigen unieke manier.